Moonbird
Ademhalingstool

Moonbird is jouw gids bij langzame ademhalingsoefeningen. Plaats de moondbird in je handpalm en adem mee op het aangegeven ritme in je hand.

De methode is gebaseerd op het in evenwicht brengen van het autonome zenuwstelsel door middel van een langzame ademhaling en bio-feedback. Je krijgt inzicht in jouw eigen ademhaling en je Hart Ritme Variabiliteit (HRV).

Je krijgt €10,- korting als je de code HEALINGBREATH10 invult tijdens je bestelling.

Als je zenuwstelsel een bedreiging detecteert — een leeuw die je aanvalt, maar evengoed een volle inbox — gaan je bloeddruk en hartslag omhoog en ga je sneller ademen. Anders gezegd: je gaspedaal wordt ingedrukt.

De rem, dat is dan weer je parasympatisch systeem. Dat wordt geactiveerd wanneer je je veilig genoeg voelt om te relaxen, te slapen, of samen met anderen te zijn. In deze toestand daalt je bloeddruk, vertraagt je ademhaling; er is ruimte voor creativiteit. Wat je wilt, is een mooie balans tussen het gas- en het rempedaal.

Meer dan 400 artsen en therapeuten zetten de moonbird in bij stress, angst, frustratie, autisme en slaapproblemen.

“De Ademsessies bij Patricia zijn elke keer een kado. Met haar zachtheid raakt ze mij, worden mijn blokkades zachter. Leer ik liever te zijn voor mezelf.”

—- Femke, deelnemer Ademcirkel yurt.